categories

Kennismaking en intake

De meesten van ons hebben niet zoveel ervaring met coaching. Dat betekent dat het heel moedig is als u erkent dat u ondersteuning accepteert. Dat is voor de meeste mensen heel spannend. 

Als u de stap hebt ondernomen om contact met mij op te nemen, dan maken we een afspraak.

 

Kennismaking

We zullen in dat gesprek het volgende bespreken:

  • Bent u er zeker van dat u de begeleiding bij mij wilt doen en of de begeleider de geschikte persoon is voor uw begeleiding? Is er een klik op basis waarvan er een vertrouwensband kan ontstaan
  • De voorwaarden en eventuele contra-indicaties
  • De tijdsduur van de sessies en de financiële voorwaarden.

 

U krijgt de ruimte én de tijd om alles te vragen, zodat u een afgewogen keuze kunt maken. Na het gesprek kunt u nog een aantal dagen nadenken voor u uw besluit neemt. Belangrijk is dat de begeleidingsvorm en de begeleider u aanspreekt. Dit traject moet u het vertrouwen geven dat het u verder kan helpen. 

Waarom is dat belangrijk? U bent uniek en de vraagstelling is dat ook. Er zijn vele vormen van coaching en begeleiding.

 

Intake

Heeft u besloten om het traject van begeleiding in te gaan, dan belt voor een eerste afspraak: het intakegesprek. In dit gesprek zal ik een aantal vragen stellen om een beeld te krijgen van u en uw leefsituatie. En wat uw persoonlijke doelen en de heikelpunten waaraan u wilt gaan werken. 

Samen formuleren we uw doel. Deze herinnert er gedurende het traject aan wat u wilt bereiken met de begeleiding.

 

Sessies

Vanaf de tweede sessie begint het begeleidingstraject. Per sessie bekijkt u waarover u het zou willen hebben. Daarnaast mag u verwachten dat ik vragen stel en u zal uitnodigen voor het bespreken van bepaalde thema's.

 

U bepaalt het doel. U geeft aan als iets u niet bevalt of juist verder zou willen ingaan op een onderwerp. Er is geen vast programma waaraan we ons houden, persoonlijke groei naar uw doel is leidend.